Veitset
Victorinox - Ammattilaisen lihaveitsi
Victorinox - Ammattilaisen lihaveitsi
Solotopilta laadukkaat Victorinoxin lihankäsitytelyveitset.
Victorinox on sveitsiläinen yritys, joka tunnetaan erityisesti Sveitsin armeijan linkkuveitsestä. Jo vuonna 1884 perustettu Victorinox onkin maailman suurin taskuveitsien ja taskutyökalujen valmistaja. Victorinox -lihaveitset ovat syntyneet vankan kokemuksen ja ammattilaisten vaatimuksien pohjalta. Victorinoxin veitset valmistetaan ensiluokkaisesta ruostumattomasta Dauphinox-teräksestä, jonka laatua kontrolloidaan tarkasti tehtaan omassa laboratoriossa. Vain huippulaatuisesta veitsiteräksestä voidaan valmistaa veitsiä vaativaan ammattikäyttöön. Veitsiteräksen jatkuvan kehitystyön, viimeisimmän tekniikan ja huolellisen laadunvalvonnan ansiosta Victorinox onkin ammattilaisten lihaveitsivalinta Suomen lisäksi yli sadassa muussa maassa.
Monipuolinen valikoima Victorinoxin lihaveitsiä ja muita lihankäsittelyveitsiä
Monipuolinen valikoima Victorinoxin lihaveitsiä ja muita lihankäsittelyveitsiä
Victorinoxin valikoimasta löytyvät ammattikäyttöön kokki-, riista-, kala- ja lihaveitset, juustokäsittelyssäkään tarvittavia veitsiä unohtamatta. Victorinox tunnetaan huippulaadun esikuvana ja siksi monen ammattilaisen lihaveitsi onkin Victorinox. Victorinoxin kaikki lihankäsittelyveitset ovat tarkoitettu vaativaan käyttöön. Victorinox lihaveitset ovat laatunsa vuoksi upeita myös lahjoina.
Laadukas veitsi ja leikkuulauta kuuluvat aina erottamattomasti yhteen, tutustu myös valikoimamme leikkuulautoihin.
Veitsen käytto ja hoito
Veitsen käytto ja hoito
Lihankäsittelyveitset sekä muut ammattilaisen työvälineet kaipaavat välillä huoltoa. Käytä veistä aina sen omaan käyttötarkoitukseen. Pese ja kuivaa veitsi huolellisesti käytön jälkeen. Pese puukahvaiset veitset aina käsin. Säilytä veitset veitsimagneetissa tai -tukissa erillään toisistaan tai muista kovista terää vaurioittavista esineistä. Veitsen teroituksella tarkoitetaan veitsen terävyyden ylläpitoa, eli veitsen särmän käytössä taipuneiden “metallikiteiden” oikaisemista ilman, että terästä varsinaisesti pyritään poistamaan ainetta. Victorinox-veitsien teroituskulma on n. 20 astetta.
Pidä teroituspuikko paikallaan ja vedä veitsen särmää puikkoa pitkin tyvestä kärkeen. Käytä puikkoa kevyesti, mutta usein. Sahalaitaiset veitset voi teroittaa normaalilla puikolla vain sileän lappeen puolelta, jolloin teroituskulma pidetään lähes nollassa. Victorinox -teroituspuikot ovat konepesun kestäviä. Teräspuikko on pyöreä tai ovaali ja sen tunnistaa hienosta pituussuuntaisesta urituksesta. Teräspuikolla teroitukseksi riittää 4-6 tasaista kevyttä vetoa molemmin puolin.
Ammattilaisen lihaveitsi kaipaa välillä myös hiontaa
Hionta taas tarkoittaa hyvin tylsän veitsen, jonka särmä on pyöristynyt, teroittamista uudelleen teräväksi timantti- tai keraamiteräksellä. Tällöin terään hiotaan uusi särmä metallia poistamalla. Tähän käyttötarkoitukseen soveltuu mainiosti ammattikäyttöön tarkoitettu Chef's Choice - veitsenteroitin. Teroitin soveltuu erilaisille veitsityypeille, myös sahalaitaisille veitsille. Kolmivaiheinen timanttilaikkahionta (karkea + puolikarkea + viimeistely) varmistaa erittäin terävän lopputuloksen. Moottoriteroittimen avulla työskentely pysyy tehokkaana ja helppona veitsien ollessa koko ajan hyvässä terässä.
Tutustu Victorinoxin lihankäsittelyveitsiin sekä muihin ammattilaisten työvälineisiin. Kysy lisää myynnistämme!