GN-astiat
Muoviset GN-astiat
Muoviset GN-astiat
Astian perusmitta eli GN-1/1 - siitä kaikki lähtee
Solotopilta laadukkaat RST- ja GN-astiat.
Gastronorm-mitoitus on EN 631 standardien mukainen standardisoitu astiakokojärjestelmä ammattikeittiöihin. Gastronorm-järjestelmä kehitettiin Sveitsissä 1960-luvulla ja tänä päivänä gastronorm-mitoitus on kansainvälinen standardi elintarvikealalla ja ammattikeittiöissä. Perusmitta on GN-1/1 eli 530 x 325 mm ja kaikki astiakoot ilmoitetaan suhteessa perusmittaan. Standardi antaa astioille tarkat ulkomitat, mutta ei kulmien ja sivupintojen muotoa, mikä toki saattaa aiheuttaa haasteita pinottavuudessa tai tarkoissa vetoisuuksissa. Gastronorm-mitoitetuista astioista käytetään nimityksiä GN-astia tai GN-vuoka.
Muovisia GN-astioita käytetään paljon säilytyksessä ja esillepanossa, esimerkiksi salaattibaareissa näkee usein käytössä muovisia gn-astioita. Muovisten GN-astioiden käyttölämpötila on -40°C … 99°C, joten ne soveltuvat mainiosti myös pakastuksessa käytettäväksi, mutta eivät kypsennykseen. RST-astiat ovat ammattikeittiön tuttuja perustyövälineitä. Ruostumatonta terästä olevat astiat ovat erittäin kestäviä ja soveltuvat taas mainiosti ruuan valmistukseen ja kypsennykseen sekä lämpimien ruokien esillepanoon palvelutiskissä. Muovisten GN-astioiden materiaali polykarbonaatti kestää hyvin kuormitusta, mutta virheellisestä käytöstä, esimerkiksi metallisista terävistä työvälineistä, mahdollisesti aiheutuvat naarmut näkyvät muovisessa astiassa metallista herkemmin.
Kansia ja läviköitä unohtamatta
Kansia ja läviköitä unohtamatta
Varastostamme löytyy laaja valikoima rosterisia sekä mustia muovisia GN-astioita mm. palvelutiskien ja salaattibaarien käyttöön. Varastovalikoimastamme löydät helposti myös GN-astioihin sopivat metalliset tai kirkkaat muoviset gn-kannet. Kansien käyttö on erityisen tärkeää säilytyksessä, koska oikein mitoitettu kansi sulkeutuu tiiviisti ja hidastaa makujen ja hajujen sekoittumista sekä vähentää tuotteiden kuivumista ja ruokahävikkiä.
Valikoimamme gn-läviköt taas toimivat apuna esimerkiksi salaattibaareissa salaattien tarjoilussa, nostaen tuotteet irti astian pohjasta, jolloin nesteille jää valumatila astian pohjalle ja pilaantuminen hidastuu. Läviköt toimivat näppärinä apuvälineinä myös palvelutiskin esillepanossa. Esimerkiksi tuoreet kalat saadaan lävikköjen ja jäähileiden avulla näyttävästi esille.
Tilaustuotteina muoviset GN-astiat ovat saatavissa myös kirkkaina. Kysy lisää myynnistämme!