Edelläkävijyyttä kompostoinnilla

Solotop toimitti jo toisen Oklin-kompostorin Sodexolle Keilalahden kampukselle

Espoon Keilalahden kampuksella sijaitsee monia merkittäviä yrityksiä, kuten kotimaiset TietoEVRY ja Fortum sekä ohjelmistojätti Microsoft.

Normaaliolosuhteissa kampuksella on runsaat 3500 käyttäjää, joten myös Sodexon FoodHub-ravintolassa riittää vilskettä.

Suuret volyymit tietävät suuria biojätemääriä – noin 130 tonnia vuodessa. Ratkaisuksi suuriin jätemääriin kampukselle hankittiin Solotopilta tammikuussa 2020 Oklin GG 30 -kompostori.

Käyttökokemusten oltua erittäin myönteisiä, hankittiin vuoden loppupuolella lisäksi isompi Oklin GG 100 -kompostori.

 

Miksi kompostorit hankittiin Keilalahden kampukselle?

Kampuksen lähitulevaisuuden tavoitteena on kerätä ravintoloiden ja toimistotilojen kaikki biojätteet kompostoreihin. 

Lisäksi kampuksen koko biojätemäärä on tarkoitus puolittaa kahden vuoden sisällä. Kompostoinnilla on tavoitteiden toteutumisessa suuri merkitys.

Oklin-kompostorit pienentävät orgaanisen jätteen volyymin ja painon peräti 80–90-prosenttisesti vain 24 tunnissa, ja uuden GG 100 -kompostorin vuorokausikohtainen kapasiteetti on peräti 300 kg biojätettä.

 

Omalta osaltaan kompostorien hankintaa puolsivat Sodexon hyvät kokemukset Ruotsista. 

Suomessa Solotop tiedettiin luotettavaksi kumppaniksi, jonka kanssa yhteistyö on mutkatonta, siksi laitteiden hankinta tätä kautta oli luontevaa. 

 

Kompostoinnin hyödyt näkyvät jo kirkkaina

Kampuksen jätehuolto on ollut vuoden 2020 elokuusta kokonaan hiilineutraalia, joten kurssi osoittaa vahvasti oikeaan suuntaan.

Kaikki kampuksen toimijat ovat sitoutuneet Sodexon vetämään kompostori-hankkeeseen tiiviisti. Kokonaisuutta luotsaa Sodexon Key Account Manager Mikko Malila.

 

Tammikuussa 2020 Solotopilta hankittu GG 30 -kompostori on tuonut mukanaan paljon hienoja edistysaskeleita.

Kompostoinnin sekä ruokahävikin systemaattisen seurannan avulla FoodHub-ravintola on pienentänyt ruokatuotannossa syntyvää biojätteen määräänsä yli 95 prosentilla.

Tämä on huomioitu myös muualla, sillä ravintola valittiin vastuullisuus-kategorian finaalikolmikkoon ravintola-alan Pro-Gaalassa

 
Kompostorista saatavaa maanparannusainetta on hyödynnetty kampuksen omilla ulkoalueilla, ja on sitä jaettu työntekijöiden omien puutarhojenkin hoitoon.

Uuden GG 100 -kompostorin myötä volyymit nousevat vielä huomattavasti ja uusista maanparannusaineen käyttökohteista käydään innokasta keskustelua.
Kompostorit tukevat vahvasti Keilalahden kampuksen ja sen yritysten vihreitä arvoja. Tämänkaltaisilla konkreettisilla teoilla ollaan todellisia edelläkävijöitä. 

 

Tutustu innovatiivisiin Oklin-kompostoreihin tarkemmin täältä.