Solotop lyhyesti

Toimitamme laiteratkaisuja ja niiden huoltopalveluita vähittäiskaupalle, elintarviketeollisuudelle, ravintola-alalle ja terveydenhuollolle. Panostamalla jatkuvaan tuotekehitykseen ja lisäarvon luomiseen olemme vakiinnuttaneet asemamme asiakkaidemme yhteistyökumppanina. Solotopin henkilöstön asiantuntemuksen ja teknisen valmiuden avulla on luotu kattava palveluorganisaatio.

Huolto-organisaatiomme kattaa koko suomen kahdeksalta toimipisteeltä. Meiltä saat toimittamiimme laitteisiin varaosat sekä huolto- ja asennuspalvelut saman katon alta. Tarjoamme vikahuollon lisäksi myös ennakoivaa huoltoa, jolla pidät laitteesi käyttöasteen mahdollisimman korkeana.

Laiteratkaisut isoon ja pieneen tarpeeseen

Solotop toimittaa omien NEXT-avainlippuvaakojen lisäksi laajan valikoiman tarvikkeita, laitteita ja palveluita. Päivittäistavarakauppaan ja ravintola-alalle toimitamme vaa’at, lämpimät ja kylmät esillepanokalusteet, uunit ja savu-uunit, grillit, mehu- ja ananaskoneet, pakkauslaitteet ja lihankäsittelylaitteet. Näiden lisäksi päivittäistavarakaupan asiakkaamme saavat kauttamme pakkausmateriaalit, esillepanoastiat ja muut työvälineet.

Elintarviketeollisuuteen toimitamme laitteet tuotantotiloihin. Meiltä elintarviketeollisuuden asiakkaamme saavat laitteet laitoksen, työvälineiden ja henkilöstön hygieniaan, raaka-aineiden jalostukseen, pakkaamiseen, punnitukseen ja etiketöintiin.

Terveydenhuoltoalalle toimitamme vuoronumero- ja putkipostijärjestelmiä.

Solotop on osa suomalaista Wermundsen Groupia

Wermundsen Group koostuu neljästä yhtiöstä, joiden pääliiketoiminta-alueita ovat teknisten komponenttien ja laitteiden maahantuonti, valmistus ja myynti vähittäiskauppaan, elintarviketeollisuuteen, rakentamiseen, laivanrakennukseen ja raskaaseen teollisuuteen. Jokainen yrityksemme on oman alansa markkinajohtaja.

Solotop ja Restaone yhdistyvät

Marraskuussa 2023 Wermundsen Group ilmoitti merkittävästä strategisesta liikkeestään ostamalla Restaone Oy:n. Tämä yrityskauppa yhdistää kaksi alan johtavaa yritystä, Solotop Oy:n ja Restaone Oy:n, luoden uudenlaista synergiaa päivittäistavarakaupan, ravintola-alan ja elintarviketeollisuuden toimijoille. Yhdistyminen laajentaa yrityksemme palvelu- ja tuotetarjontaa ja näin voimme tarjota asiakkaillemme  tarpeiden mukaisia kokonaisratkaisuja. 

Solotopin historia

Solotop Oy:n tausta pitkä historia suomalaista vaaka- ja punnitusjärjestelmäosaamista, päivittäistavarakauppaa ja elintarviketeollisuutta. Yrityksen juuret ovat 1960-luvun alkupuolella, jolloin Vaaka Nyholm niminen yritys perustettiin huoltamaan mekaanisia vaakoja. 1975 yritys aloitti oman Crystal-merkkisten vaakojen tuotannon. Vaaka Nyholm valmisti vaakoja aina vuoteen 1984 asti, jolloin Instrumentarium osti yrityksen. Instrumentariumin alaisuudessa vaakojen kiihtyi ja 1990-luvulla yrityksen tuotekehitys toi markkinoille uusien teollisuuden ja kaupan vaakamallien lisäksi vauva- ja henkilövaa’at. Vuonna 1996 Instrumentarium myi vaakayksikkönsä Erkki Tammistolle ja uuden yrityksen nimeksi tuli Solotop Oy.

Vuonna 1998 synti ajatus Mercamerin myymälätoimintojen ostamisesta, mikä myös toteutui loppuvuodesta 1998. Mercamer Oy:n myymäläosasto sekä Mercatec myymälätekniikan huolto-osasto siirtyivät Solotopin omistukseen. Solotop haki vielä lisää osaamista ja jalansijaa elintarviketeollisuuden laitetoimittajana ostamalla GMV- Machinery Oy:n vuonna 1999. Vuonna 2000 kaikki kolme ostettua yritystä muuttivat yhteisiin tiloihin Vantaan Petikkoon.

 

Vuonna 2010 suomalainen perheyritys Wermundsen Oy osti Solotopin koko osakekannan. 2016 lanseerattiin uusi NEXT-vaaka, joka on kehitetty palvelemaan päivittäistavarakaupan toimijoita ja heidän asiakkaitaan tehokkaasti ja joustavasti. Lopputuloksena oli tyylikäs ja käytännöllinen vaaka itsepalveluun ja palvelutiskille.

 

 

Vuonna 2017 muutettiin Helsingin Malmille Wermundsen Groupin omiin toimitiloihin. Remontin yhteydessä huomioitiin Solotopin kehitystarpeet ja samassa yhteydessä avattiin oma Showroom.